Човешкия организъм е една отворена система, която непрекъснато извършва обмяна на вещества, енергия и информация с околната среда. Той е устроен така, че да понася в точно определени границии колебания в стойностите на различни вещества, в клетките и телесните течности. Това относително постоянство, се нарича хомеостаза.

Всяко (дори минимално) отклонение, от това динамино равновесие, неминуемо провокира химични реакции с цел постигане на баланс и възстановяване на нормалните нива и съотношение между съответните субстанции.

Това се отнася с особена важност за биологичнната течност в тялото (клетъча както и междуклетъчна). Когато във въпросната течност (fluid) не може да се постигне "програмираното" за нея равновесие, налице имаме така нареченото "остаряване" на тялото, което води и до всякакви рискови за здравето последици, неправилно свързани с хронологичната възраст на тялото. 

 

Тези последици са изразени  (под формата на структурно-функционални промени в клетките), водейки до развитието на състояния, непозволяващи оптимално ниво на здраве и дори могат да доведат до фатален край. 

Нормалното функциониране на всички органи се обезпечава от безпрепятственото протичане на всички физиологични процеси в организма, зависещи от наличието на различни по вид и структура вещества, които пряко участват в тях или спомагат тяхното осъществяване. 

 

Когато говорим за различни вещества във вътреклетъчното и в междуклетъчното пространство, трябва да сме наясно, че става въпрос за вътрешната течна среда ...

Неоптималното състояние на тази течна среда, води до слепване на кръвните клетки като не позволява нормалното протичане на необходимите електропроцеси.

                               ПРЕДИ       СЛЕД

"Завърших програма "Ново Тяло" през Септември 2014... продължавам да свалям килограми. Просто не мога да повярвам. Горещо препоръчвам. Албина знае точно какво прави. Програмата работи. Албина и Меги са невероятни."

 

- И. Петроа

  Стара Загора

"Какво да кажа ... започнах скептично настроена, а сега питам къде е следващото представяне на Програма "Нова Клетка", за да свидетелствам ... Не само че се чувствам невероятно, но и се променям ... физически. "

 

- Л. Василева

   Михайловград

"Пробвала съм всичко: кремове, диети, хапчета, фитнес програми,  детокс, 'лечебен глад'и какво ли не, не вярвах че е възможно ... но, ДА ... смело мога да кажа, че тази Програма промени не само тялото ми, но и живота ми. Благодаря."

 

- П. Михайлова

   Русе