Последни Новини

Витамин Ц за Здраве и Младост..?

Витамин Ц (аскорбат, аскорбинова киселина) е основен водоразтворим антиоксидант, който също така увеличава производството на извънклетъчен колаген и е важен за правилното функциониране на имунните клетки. Аскорбатът предпазва от множество заболявания, а липсата му причинява сериозни проблеми.

Витамин Ц има широк спектър от метаболитни функции и съществено повишава клетъчния имунитет. Той предлага защита от оксидативни свободни радикали и е от съществено значение за производството на колаген, поради което приемът на високи дози витамин Ц намалява набръчкването и отпускането на кожата като признак на стареене. Витамин Ц спомага и за поддържането на лигавициата,производството на надбъбречни хормони, както и имунната функция, между които и хуморален имунитет и фагоцитоза. ХУМОРАЛЕН ИМУНИТЕТ: клетъчен имунитет, който не включва антитела.

ФАГОЦИТОЗА: процес извършван от белите кръвни телца, поглъщайки вредните за организма бактерии. Списъкът на заболяванията, свързани със свободните радикали, продължава да расте: инфекции от различен произход, сърдечно-съдови заболявания, рак, травми, изгаряния (както термични, така и радиационни), операции, алергии, автоимунни заболявания и отново ... с