Последни Новини

Защо диетите не работят ...


Отслабването не е свързано с това да се гладува ... За това нека поговорим какво означава здравословното отслабване.

Когато отслабвате, вие всъщност не намалявате броя на мастните клетки (adipocytes) във вашето тяло !!! Броят на мастните клетки остава същият, дори както когато сте били с 20 кг по-слаби.

Това, от което трябва да се отървете са всъщност налепващи се към клетките мастни депа. Важно е да разберете следното: мастните клетки не са мазнини сами по себе си, а по-скоро контейнери за мазнини. Представете си мастните клетки като балончета: ако сте с наднормено тегло тези балончета са запълнени и надути с мастни запаси, вода и токсини.

Друго важно нещо е, че вашите мастни клетки се обновяват постоянно, но броят им остава същия. И все пак около 10% от клетките биват заменени всяка година. Също така има "поток" на мазнини (липиди - мастни молекули; предимно триглицериди) във и извън вашата мастна тъкан (телесните мазнини). Истинското сваляне на мазнини означава просто да насърчавате потока навън, намалявайки този навътре.


Това към което трябва да се старете е все по - малко токсини да бъдат депозитирани навътре в организма (тялото прави мастен депозит единствено с цел предпазване на важни органи от същите тези токсини). Ако помогнете на тялото да се отърве от натрупаните в междуклетъчни депа токсини, ще стопите телесните мазнини лесно и по напълно натурален начин, и ще възстановите клетъчното си драве.


Проблема тук е че по-вечето хора мислят че това става с диети. ГРЕШКА! Тук говорим за клетъчно и междуклетъчо пространство, а не за ‘детокс’ на храносмилателния тракт. Тук е важно да се разбере, че мастните клетки не са врага: всъщност те са спасявали живота ви с години: ако сте с наднормено тегло, означава, че тялото ви ви е предпазвало от вас. Единствената причина, поради която сте живи се дължи на невероятната способност на организма да разгражда токсините като първо ги съхранява и неутрализира в мастни депа… просто в един момент баланса на този процес е бива нарушен.ДИЕТА В КОЯТО ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ СА ВРАГ Е РАВНА НА

БАВНО САМОУБИЙСТВО !!!

“Диета” с ниско съдържание на въглехидрати е едно от най-лошите неща, които можете да направите за здравето си: физическо както и ментално !!! Ако премахнете въглехидратите от диетата си, с какво се храните? Мазнини и Протеини !!! Най-вече Мазнини! Това звучи ли като добра идея? "Гурутата" на ниско въглехидратни диети твърдят че ще топите мазнини със ядене на мазнини. Намирате ли някакъв смисъл в това? Със сигурност такъв няма.


Но, ако искате да трупате мазнини, да запушвате артериите си, да пълните клетките си с мазнини, да засилите производството на раковите клетки и да получите остеопороза и диабет, значи диета с ниско съдържание на въглехидрати е за вас! "Гурутата" на ниските въглехидрати също твърдят, че високо съдържание на протеин е добро за тялото и дори необходимо здравето. НЕ Е !!!! Ако не се доставяме достатъчно количество въглехидрати и в същото време консумираме прекалено много протеин, тялото ще премине в състояние на кетоза.


Какво е кетоза? Това е, когато има натрупване на кетони в кръвта, които са вторични продукти при окисляването на мазнините (без достатъчно въглехидрати, за да може тялото да ги превърне в енергия, тялото започва да съхранява мазнините от храната и да я складира, но кетоните са вторичен продукт от този вид на обмяна на веществата). Кетоните са токсични (отровни), киселинни химикали като ацетон, естер на ацетоцетната киселина, и бета-хидроксибутират.


Кетозата също води до загуба на апетит; тялото включва своите сигнали за глад. Това е точно същото състояние, както буквално сте умирали от глад! Изглежда, че е един вид защита, така че, докато умрираме да не страдаме толкова от болки от глад. Това е начина, по който ниско-въглехидратните диети работят: те ще ви поставят в целенасочена разновидност на гладуване... Разбира се не звучи като благоприятна диета за нас хората.


Кетозата е много опасно състояние и също повишава инсулиновата резистентност и глюкозната непоносимост. Абсолютно противопоказна за хората с диабет, които често са и с наднормено тегло. Инсулиновата резистентност е основен рисков фактор за развитието на сърдечно-съдови заболявания, както и на нарушен глюкозен толеранс, който е вързан с хипертония и дислипидемия (ненормално количество липиди като холестерол и мазнини в кръвта).


Когато телата ни са в състояние на кетозна дехидратация, това ще повлияе на бъбреците да се претоварвят и да се освободят от излишъка на азот. Това може да предизвика виене на свят, главоболие, объркване, гадене, умора, проблеми със съня и влошаването на евентуални бъбречни проблеми. Всеки път, когато видите някой на ниско-въглехидратна диета, вие също така ще забележите, че те са зависими от стимуланти, за да се справят с ежедневието. Те не могат да функционира без техните кафе или енергийни напитки. Те буквално се пристрастяват към Кофеин, Кордицепс, Диметиламиламин или други стимуланти. Някои също така приемат хапчета и комбинирани добавки за изгаряне на мазнини, ECA стакове( комбинация от Ефедрин, Кофеин и Аспирин) , Кленбутерол, както и всякакви видове други химикали, за да подлъжат тялото в изкарвне на енергия (без всъщност да доставят реална енергия на организма/клетките).


Ниско-въглехидратиният начин на живот просто не е устойчив в дългосрочен план, така че накрая винаги стига до удряне стената и неизбежното връщане назад, което всички познават: Натрупване на тегло отново и то по-зле, отколкото преди.


ЕТО ВИ 5 ПРИЧИНИ ПОРАДИ КОИТО НИСКО ВЪГЛЕХИДРАТНИТЕ ДИЕТИ ВИ ПРАВЯТ ДЕБЕЛИ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН:


1. Ниско - въглехидратните диети превръщат тялотото в "склад на мазнини". Когато лишаваме нашите мозъци и тела от това, което те се нуждаят (глюкоза) ставаме податливи на пълнеене, и то завинаги !!! Метаболизма ще се забави до такава